Wat is Verhalen in de groei?

Verhalen in de groei schrijft voor en met kinderen. Het is de zaak van kinderboekenschrijfster Saskia van der Wiel.

Saskia 1

Als kind las ik altijd en overal. Gelukkig nam mijn moeder elke dag bergen boeken mee van de bibliotheek waar ze werkte. Het meest hield ik van fantasievolle verhalen met eigenwijze hoofdpersonen. Als ik niet aan het lezen was, schreef ik verhaaltjes en versjes. Later werd ik kinderboekenschrijver, dat wist ik zeker.
Nu is het later: ik schrijf kinderboeken, jeugdromans en kinderpoëzie.

Daarnaast werk ik als schrijf- en leesdocent voor kinderen. Sinds 2013 werk ik als Schoolschrijver, waarbij ik telkens een half schooljaar aan een basisschool verbonden ben en allerlei lessen geef over lezen, schrijven, kinderboeken en verhalen, vertellen en fantaseren.
Ik wil mijn schrijversplezier doorgeven: dat in taal alles kan en dat je door verhalen je fantasiewereld met elkaar kunt delen. Ontmoetingen met kinderen geven me ideeën voor verhalen en personages. Zo zijn mijn dagen verdeeld tussen drukke klassen en de stille zolderkamer waar ik schrijf.

Meer over Saskia’s kinderboeken en lessen:
http://www.saskiavanderwiel.nl

Meer over Saskia als Schoolschrijver:
http://www.deschoolschrijver.nl/saskia-van-der-wiel

About verhalenindegroei

Als kind las ik altijd en overal. Gelukkig nam mijn moeder elke dag bergen boeken mee van de bibliotheek waar ze werkte. Het meest hield ik van fantasievolle verhalen met eigenwijze hoofdpersonen. Als ik niet aan het lezen was, schreef ik verhaaltjes en versjes. Later werd ik kinderboekenschrijver, dat wist ik zeker. Intussen schrijf ik kinderboeken, jeugdromans en kinderpoëzie. Daarnaast werk ik als schrijf- en leesdocent voor kinderen. Ik wil mijn schrijversplezier doorgeven: dat in taal alles kan en dat je door verhalen je fantasiewereld met elkaar kunt delen. Ontmoetingen met kinderen geven me ideeën voor verhalen en personages. Zo zijn mijn dagen verdeeld tussen drukke klassen en de stille zolderkamer waar ik schrijf.
This entry was posted in Over Verhalen in de groei. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s